Răceala nu afectează numai nasul, ci și sinusurile

Dacă apare o durere de cap și / sau dureri de presiune la nivelul feței în timpul răcelii, este probabil prezentă o infecție acută a sinusurilor. Află mai jos despre simptomele tipice ale sinuzitei și despre medicamentele care te pot ajuta.

 

Care sunt simptomele tipice pentru sinuzită?

Congestia nazală datorată rinitei alergice și rinosinuzitei reprezintă o consecință a inflamației mucoasei sinusurilor. Manifestările fiind comune adeseori se pot confunda intre ele. Pacienții cu rinosinuzită raportează adesea:

  • Nas înfundat
  • Hipersecreție nazală
  • Capacitate limitată de a respira și simțul mirosului redus
  • Stare generală de rău
  • Durere de cap
  • Durere / presiune la nivelul feței, se accentuează la aplecare

Senzația de presiune este o consecință a sinusurilor care s-au inflamat din cauza răcelii Durerea în zona frunții și a ochilor, de exemplu, poate sugera o inflamație a sinusurilor frontale. Durerea în jurul maxilarului sau obrajilor indică o inflamare probabilă a sinusurilor maxilare. Simptomele tipice pentru aceasta sunt ușor confundate cu durerea de dinți. Sinuzita de tip maxilară și frontală sunt cele mai frecvente tipuri de sinuzită.

Evoluția sinuzitei

Nasul și sinusurile sale sunt conectate prin conducte înguste de legătură numite ostie. Atunci când mucoasa nazală este infectată, infecția poate traversa ostia către sinusurile nazale, ducând la sinuzită. Se presupune că fiecare infecție a mucoasei nazale se va răspândi într-o oarecare măsură la sinusurile paranazale.

Informații despre faringită

Evoluția sinuzitei este favorizată dacă mucoasa nazală este puternic inflamată și secreția se acumulează din această cauză. Ostia este blocată în acest caz și sinusurile sunt insuficient ventilate, creând un teren de reproducere ideal pentru agenții patogeni.

Toate sinusurile pot fi în general afectate de sinuzită. Sunt cavități din craniu care sunt căptușite și cu mucoasă. Există patru tipuri de sinusuri, de sus în jos: sinusuri frontale, sinusuri etmoidale, sinusuri sfenoidale și sinusuri maxilare.

Sinuzită vs. Rinită

Sinuzita vine de obicei cu dureri de cap și, în primul rând, presiune la nivelul sinusurilor nazale

Evoluția

Se întâmplă atunci când spre exemplu o infecție a mucoasei nazale se răspândește la nivelul sinusurilor prin ostie.

Tratament

De exemplu se pot utiliza produsele care conțin clorhidratul de pseudoefedrină care se află prezent și în Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală  și își poate răspândi efectul chiar și la nivelul ostiei.

 

Inhalarea cu abur și aplicarea luminii cu infraroșu pot ajuta la ameliorarea suplimentară a sinuzitei.

Femeie cu sensibilitate dureroasă la nivelul sinusurilor

Sinuzită: medicamente și sfaturi

Sinusurile blocate de inflamație necesită în primul rând un tratament care sa reducă inflamația mucoasei în căile respiratorii, astfel încât sa permită scurgerea secreției nazale, iar sinusurile paranazale să fie mai bine ventilate.

Medicamentele care conțin substanță activă cu efect vasoconstrictor precum  clorhidratul de pseudoefedrină, sunt potrivite pentru tratarea sinuzitei. Această substanță are un efect decongestionant asupra mucoasei nasului și a sinusurilor paranazale, precum și asupra ostiei. Acest lucru permite un drenaj mai bun al secreției acumulate.  Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală conține clorhidrat de pseudoefedrină. A doua substanță activă din Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală acidul acetilsalicilic, ameliorează durerile de cap în același timp cu reducerea senzației de presiune de la nivelul capului și are efecte antiinflamatorii.

În afară de medicamente, inhalarea cu aburi, care s-a dovedit că ajută la ameliorarea simptomelor de rinită și tuse, poate ajuta la ameliorarea simptomelor sinuzitei. Mulți pacienți consideră că aplicarea luminii cu infraroșu este plăcută. Acest lucru ajută la reducerea inflamației.

Produse

Aspirin® 500 mg drajeuri, Aspirin® Plus C 400mg/240 mg comprimate efervescente, Aspirin® Plus C Forte 800 mg/480 mg comprimate efervescente, Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală.

Pachet de Aspirin cu un pahar de apă