Durerea acută și tipurile de durere

Cum durerea este un semn pe care ni-l dă corpul, nu ar trebui niciodată să ignorăm dureri precum cele de cap, de spate sau migrenele. Descoperă care sunt cele mai des întâlnite tipuri de durere și care sunt cele mai utilizate analgezice.

Durere – dar de ce?

Durerea este esențială pentru sănătatea noastră. Când corpul nostru ne semnalează prin durere că ceva este în neregulă putem acționa, trata și evita cauzele. De exemplu, dacă am putea să ne punem mâna deasupra unei flăcări aprinse fără să simțim nimic, am suferi de arsuri severe și am putea chiar să ne pierdem funcțiile mâinii afectate. În mod normal, deoarece contactul cu focul are ca rezultat o durere ascuțită, avem reacția de a retrage imediat mâna pentru a evita să ne rănim și mai tare. Asociația Internațională pentru Studiul Durerii definește, prin urmare, durerea ca o experiență senzorială sau emoțională neplăcută care este sau poate fi asociată cu leziuni reale sau potențiale ale țesuturilor.

Cum se produce durerea în astfel de situații? Dacă celulele nervoase dintr-o anumită zonă sunt stimulate (de ex: prin frig, leziuni sau inflamații) acestea transmit un semnal către creier, centrul principal de control al corpului. Acesta interpretează mesajul drept durere perceptibilă și, dacă este nevoie, asigură reacția adecvată. Acest lucru poate varia de la oprirea activității curente pâna la îndepărtarea cauzei durerii.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de durere?

Durerile de cap

Durerile de cap

Ajutor la migrene

Migrenele

Ajutor pentru durerile de spate

Durerile de spate

Ajutor pentru durerile de gât

Durerile de gât

Ajutor pentru durerile musculare și articulare

Durerile musculare și de articulații

  Experții estimează că există mai mult de 350 de tipuri diferite de dureri de cap. Cauzele acestora pot varia. Durerile de cap nu sunt cauzate de creier în sine, ci de zonele adiacente sensibile la durere precum meningele și vasele de sânge. Află cum se dezvoltă o durere acută, ce o poate declanșa și, mai presus de toate, ce te poate ajuta cu adevărat în privința durerilor de cap.


  AFLĂ MAI MULTE DESPRE DURERILE DE CAP
   

  Durerea de gât sau tensiunea la nivelul gâtului poate fi un simptom al stresului sau poate avea alte cauze precum postura greșită și sedentarismul. Contracararea durerilor de gât din primul moment poate preveni probleme mai grave. Citește despre potențialele cauze ce determină tensiunea la nivelul gâtului și despre ce poți face în această situație.


  AFLĂ MAI MULTE DESPRE DURERILE DE GÂT
   

  Eterna problemă a durerilor de spate: Durerea de spate a devenit o afecțiune comună. Este recomandată totuși atenția, deoarece nu toate durerile sunt la fel. Află mai multe despre diferitele tipuri de durere ce pot apărea, despre cum le poți determina cauzele și despre cum să scapi de ele.


  AFLĂ MAI MULTE DESPRE DURERILE DE SPATE
   

  Acestea sunt adesea semne ale efortului excesiv sau a distribuției incorecte de greutate. Corpul dezvoltă în mod normal dureri ale articulațiilor și ale mușchilor, ca reacție de suprasolicitare a sistemului muscular. În primul rând, această durere este considerată ca fiind un semnal de avertizare pentru a reduce efortul sau greutatea corporală. Ce să faci, totuși, în cazul în care nu îți permiți să te oprești sau ce tipuri de durere apar fără un motiv distinct?


  AFLĂ MAI MULTE DESPRE DURERILE MUSCULARE ȘI DE ARTICULAȚII