Gripa este adesea însoțită de dureri la nivelul membrelor

În plus față de febră, oboseală, dureri de cap,
în gât și stare generală de rău, durerea membrelor este unul dintre posibilele simptome ale unei gripei. Află mai multe despre cauzele și tratamentul durerii membrelor.

 

 

De ce anumite infecții respiratorii pot provoaca dureri la nivelul membrelor?

Durerea membrelor cauzată de o răceală sau gripă este, de fapt, un semn pozitiv, deoarece reflectă procesul organismului de combatere a agenților patogeni. În timpul unei infecții, organismul eliberează substanțe mesager speciale, inclusiv prostaglandine. Deși indispensabile pentru activitatea sistemului imunitar, ele reprezintă stimuli de durere pentru celulele nervoase.

Durerea la nivelul membrelor, adică durerea la nivelul mușchilor și articulațiilor, în cadrul răcelii sau gripei apare de obicei la debutul infecției. Durerea tipică poate fi:

  • o presiune dureroasă la nivelul picioarelor, brațelor și a spatelui,
  • :percepută la diferite grade de intensitate și
  • potențial să apară cu fiecare mișcare, precum și în repaus

Aceste neplăceri sunt adesea numite în mod colocvial dureri musculare.

Ameliorarea durerii membrelor

Durerea la nivelul membrelor poate restricționa sever viața de zi cu zi, la fel ca alte simptome din timpul unei afecțiuni  respiratorii. Sfaturi pentru a ameliora simptomele acasă:

  • Așezați comprese calde pe membrele dureroase.
  • Fă o baie fierbinte pentru căldură și relaxare. Adăugă aditivi de baie care stimulează circulația, precum uleiuri esențiale.
  • Consumul de ceai cald din belșug este adesea benefic. Se recomandă ceaiuri de mușețel, tei sau ghimbir.

Medicamentele care conțin acid acetilsalicilic, cum ar fi Aspirin® Plus C 400 mg/240 mg comprimate efervescente  acționează împotriva diverselor dureri precum durerea în gât, dureri la nivelul membrelor și febră.

Cauză

Durerea membrelor este adesea cauzată de răceală sau gripă

O baie fierbinte

oferă căldură și relaxare

Bea suficiente lichide

Consumă ceai cald din belșug

Analgezice

oferă ameliorare pentru durerile tale

Bărbat cu gripă

Când să consultați un medic?

Durerea la nivelul membrelor care apare în asociere cu răceala sau gripa dispare de obicei după câteva zile. Consultați un medic dacă acest lucru nu se întâmplă ori dacă sesizați semne ale unei infecții locale, probleme circulatorii, mușcături de insecte . Același lucru se aplică în cazul febrei mari (de la 39 de grade Celsius), dacă suferi de transpirație severă sau dacă te simți epuizat.

Notă: Durerea neobișnuit de severă a membrelor poate indica gripă. A distinge o răceală de o gripă poate fi dificil. O vizită la medic poate clarifica acest lucru.

Produse

Aspirin® 500 mg drajeuri, Aspirin® Plus C 400mg/240 mg comprimate efervescente, Aspirin® Plus C Forte 800 mg/480 mg comprimate efervescente, Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală.

Produsele Aspirin® dintr-o privire